1. Home>
Palkitsemiskompassin osa: mistä aloittaa palkka-avoimuuden varmistaminen
Blogit

Mistä aloittaa palkka-avoimuuden varmistaminen?

Palkka-avoimuuden vaatimusten noudattamisen aloittaminen edellyttää selkeää ja avointa viestintää yrityksen palkitsemiskäytännöistä. Vaikka monet organisaatiot ovat jo lähteneet edistämään palkkauksen läpinäkyvyyttä, parantamisen varaa on vielä paljon. 

24.2.2025
Palkitsemiskompassin osa: miten valita oikea joustava etuusjärjestelmä
Blogit

Miten valita oikea työkalu työsuhde-etujen tarjoamiseen?

Oikea joustava työkalu työsuhde-etujen tarjoamiseen on avainasemassa, kun haluat luoda palkitsemisstrategian, joka todella vastaa työntekijöittesi tarpeita. Vaikka muutkin kuin taloudelliset edut ovat erittäin arvokkaita, vain 40,5 prosenttia suomalaisista työnantajista tunnustaa niiden merkityksen.

24.2.2025
Palkitsemiskompassin osa: mitä joustavat työsuhde-edut ovat
Blogit

Mitä ovat joustavat työsuhde-edut ja miksi ne ovat tärkeitä?

Joustavien työsuhde-etuuksien tarjoaminen on älykäs palkitsemisstrategia, jonka avulla työntekijät voivat valita erilaisista vaihtoehdoista tarpeisiinsa ja elämäntilanteisiinsa sopivimmat edut. Euroopan laajuinen tutkimuksemme osoittaa, että pelkkä työsuhde-etujen tarjoaminen ei riitä. Työntekijät arvostavat mahdollisuutta räätälöidä etuuspakettejaan, jotta he voivat varmistaa, että he saavat kulloiseenkin tilanteeseensa parhaiten soveltuvaa tukea.

24.2.2025
Palkitsemiskompassi 2024
Blogit

Kuinka tukea hyvinvointia henkilöstöeduilla?

Yllättävää kyllä, 22 % suomalaisista ja 38 % kaikista eurooppalaisista työnantajista ei tarjoa eikä suunnittele tarjoavansa terveys- tai hyvinvointietuja. Tämä on merkittävä puute, erityisesti kun otetaan huomioon, että 49 % suomalaisista ja 37 % eurooppalaisista työntekijöistä kokee tällä hetkellä taloudellista stressiä, mikä on suuri mielenterveysongelmien aiheuttaja.

20.2.2025
Palkitsemiskompassi 2024
Blogit

Kuinka paljon tulisi käyttää palkkoihin verrattuna muihin etuihin?

Tasapainoilu palkkojen ja etuuksien välillä on haastavaa: tutkimuksemme mukaan 41 % suomalaisista ja 43 % kaikista eurooppalaisista työnantajista kamppailee löytääkseen sopivan tasapainon houkuttelevan palkitsemisen ja hallittavien työvoimakustannusten välillä. Budjetin viisas hallinta on tulevaisuudessa entistä tärkeämpää, sillä 60 % suomalaisista ja 53 % eurooppalaisista työnantajista raportoi kokonaispalkkakustannusten olevan nousussa ja keskimääräisen palkankorotuksen ennustetaan olevan Suomessa 5 % ja 11 % koko Euroopassa tulevana vuonna.

20.2.2025
Palkitsemiskompassi 2024
Blogit

Millaisia työsuhde-etuja yrityksen tulisi tarjota?

Kun tarkastellaan työnantajien tällä hetkellä tarjoamia etuja, on niissä nähtävissä yhdistelmä perinteisiä ja ajankohtaisia etuustyyppejä. Tärkeimpiä ja eniten käytettyjä etuja ovat kiinteä palkka (näitä saa suomalaisista 76,7 % ja 80,6 % kaikista eurooppalaisista työntekijöistä), joustavat työajat (55,2 %/50,3 %) sekä opiskelu-/ ja koulutuspäivät (40,4 %/39,4 %). Lisäksi suosittuja etuuksia ovat muun muassa lahjat merkkipäivinä (19,8 %/34,8 %), ravintoetu (39,4 %/31,7 %), kulttuurietu (54,6 %/22,6 %) sekä terveys- ja hyvinvointiohjelmat (53,3 %/30,8 %). 

19.2.2025
Palkitsemiskompassi 2024
Blogit

Miksi palkitsemisstrategiassa kannattaa keskittyä työntekijöiden sitouttamiseen?

Tehokkaan palkitsemisstrategian tulisi olla linjassa organisaation tavoitteiden ja päämäärien kanssa, ja sen perustana tulisi olla tyytyväiset, motivoituneet ja sitoutuneet työntekijät. Siksi onkin huolestuttavaa, että vain 41 % suomalaisista ja 45 % kaikista eurooppalaisista työnantajista uskoo heidän nykyisen palkitsemiskäytäntönsä vaikuttavan myönteisesti työntekijöiden pysyvyyteen ja motivaatioon – vaikka tehokas palkitsemisstrategia voi olla ratkaiseva tekijä parhaiden osaajien houkuttelemisessa ja pitämisessä. 

19.2.2025
Täydellinen palkkapalvelu pk-yrityksille
Blogit

Täydellinen palkkapalvelu pk-yrityksille – ei pelkkää napinpainallusta

Pk-yrityksen arjessa palkanlaskenta ja henkilöstöhallinto ovat usein raskaita ja aikaa vieviä tehtäviä. Monilla pk-yrityksillä ei ole käytössään nykyaikaista HR-järjestelmää, mikä voi johtaa manuaalisiin prosesseihin ja virheisiin, jotka vievät arvokasta aikaa liiketoiminnan kehittämiseltä.

18.2.2025
Kaikki, mitä sinun tulee tietää EU:n palkka-avoimuusdirektiivistä
Opas

Kuinka valmistautua palkka-avoimuusdirektiiviin?

Yrityksesi valmistautuminen direktiivin tuomiin muutoksiin edellyttää monia toimenpiteitä, kuten henkilöstön ja esihenkilöiden kouluttamista, palkkaerojen tunnistamista ja tietojen järjestämistä. Varmista, että yrityksesi on valmis täyttämään EU:n palkka-avoimuusdirektiivin vaatimukset. Tämä tarkistuslista auttaa sinua etenemään järjestelmällisesti ja tehokkaasti.

4.2.2025
Kaikki, mitä sinun tulee tietää EU:n palkka-avoimuusdirektiivistä
Blogit

Kaikki, mitä sinun tulee tietää EU:n palkka-avoimuusdirektiivistä

EU:n palkka-avoimuusdirektiivi hyväksyttiin Euroopan parlamentissa vuonna 2023, ja se tulee panna täytäntöön viimeistään kesäkuussa 2026. Direktiivin tavoitteena on vahvistaa samapalkkaisuuden periaatteen noudattamista eli periaatetta, jonka mukaan naisille ja miehille tulee maksaa sama palkka samasta tai samanarvoisesta työstä. Mitä direktiivi tarkoittaa suomalaisille yrityksille, ja kuinka voit valmistautua siihen parhaalla mahdollisella tavalla?

4.2.2025
Kuinka valita tietoturvallinen kumppani palkka-, HR- tai SaaS-palveluille?
Blogit

Kuinka valita tietoturvallinen kumppani palkka-, HR- tai SaaS-palveluille?

Tänä päivänä tietoturva- ja tietosuoja-asiat ovat keskeisiä kaikille organisaatioille ja erityisesti silloin, kun käytetään ulkoistettuja kumppaneita tai valitaan SaaS-palvelua. Lyhenteet kuten ISO, ISAE, GDPR ja NIS2 ovat tärkeitä, mutta miten asiakas voi varmistua, että palveluntarjoaja toimii tietoturvallisesti ja kaikkien säädösten, lakien ja standardien mukaisesti? Tässä artikkelissa nostamme esiin asioita, jotka sinun tulee huomioida, kun arvioit palveluntarjoajan tietoturvaa ja tietosuojaa.

By Jussi Wallendahr30.1.2025
no-alt
Blogit

Kuinka ottaa tekoäly käyttöön HR:ssä? 6 askelta

Tekoälyn yleistyessä HR-ammattilaisilla on ainutlaatuinen mahdollisuus: käyttää tekoälyä HR-toimintojen uudistamiseen. Tämä voi tarkoittaa toiminnan tehostamista, työntekijäkokemuksen parantamista tai dataan perustuvien päätösten tekemistä. Onnistunut tekoälyn integrointi HR-prosesseihin vaatii kuitenkin tasapainoa teknologian potentiaalin ja inhimillisen näkemyksen välillä. Mistä siis kannattaa aloittaa? Listasimme tähän blogiin kuusi askelta tekoälyn käyttöönottoon henkilöstöhallinnossa.

27.1.2025