Palkkahallinto
Virheettömästi ja oikea-aikaisesti toteutettu palkanlaskenta kuuluu organisaatioiden tärkeimpiin toimintoihin ja on yksi merkittävimmistä työntekijäkokemukseen vaikuttavista tekijöistä. Lue suurten ja keskisuurten yritysten palkkahallinnon uusimmista trendeistä.
Palkka-asiantuntijan ammatti ei ole kadonnut – kyse työnkuvan muutoksesta
Palkkapalveluiden ulkoistaminen pelastaa pulasta silloin, kun yrityksen yksi ainoa palkka-asiantuntija vaikkapa sairastuu tai jää lomalle. Sijaisia on toisinaan haastavaa rekrytoida, ja kahden henkilön osaamisen ylläpitäminen yhtä tehtävää varten vaatii enemmän resursseja sekä lisää kustannuksia.
HR:n ja palkanlaskennan trendit vuonna 2022
Edelleen jatkuva koronapandemia, kehittyvä lainsäädäntö ja voimakkaassa murroksessa olevat työmarkkinat tuovat haasteita ja mahdollisuuksia yritysten henkilöstöhallinnolle ja palkanlaskennalle alkavana vuonna. SD Worxin HR-johtaja Tuula Rinkinen avaa tässä artikkelissa vuoden 2022 selkeimmät trendit.
SD Worxin menestyksen salaisuus
Tiesitkö, että SD Worxilla on yli 75 vuoden kokemus palkanlaskennasta ja henkilöstöhallinnosta? Kaikki alkoi vuonna 1945, kun toinen maailmansota päättyi. ”Noina sekasortoisina aikoina Belgian hallitus pyysi apua työnantajajärjestöiltä, jotka ojensivat auttavan kätensä. Näin syntyi SD Worx.” Nykyään SD Worx tukee yrityksiä yli 150 eri maassa 18 toimipaikan voimin. Mikä on yrityksen jatkuvan menestyksen salaisuus?
Sähköinen palkkakartoitus säästää aikaa, rahaa ja yrityksen sisäisiä resursseja
Työnantajien on lain mukaan tehtävä vähintään kolmen vuoden välein palkkakartoitus, jossa käydään läpi työntekijöiden palkat ja palkanmuodostus. Palkkakartoitus asettaa suuria vaatimuksia henkilöstöhallinnolle, sillä siihen kuuluva analyysityö voi olla haastavaa ja aikaa vievää. Edistynyt järjestelmätuki voi kuitenkin helpottaa ja sujuvoittaa työtä.
Paperisen palkkahallinnon viimeinen eräpäivä meni jo
Toimitko organisaatiossa, jonka palkkahallinto on edelleen paperin varassa? Vai naputellaanko teillä palkkalaskelmat yksi kerrallaan sähköpostiin? Entä riittääkö teillä asiantuntemus tämän päivän viranomaisvaatimusten täyttämiseen?
Opas: Miten hyödymme uuden HR- ja palkkaratkaisun hankinnasta?
Vanhat HR- ja palkkajärjestelmät sisältävät usein piilokustannuksia, joiden vuoksi järjestelmät maksavat organisaatiollesi todennäköisesti enemmän kuin luulet.
Vie palkkahallinto digiaikaan – vapautat aikaa olennaiseen
Palkkahallinto ja henkilöstöpalvelut ovat matkalla kohti digiaikaa. Perinteisesti palkanlaskenta ja HR on hoidettu varsin manuaalisesti, mikä vie aikaa ydinliiketoiminnalta. Palkkahallinnon toimintaa on mahdollista tehostaa järkevällä ja suunnitelmallisella järjestelmien digitalisaatiolla, joka tukee aidosti liiketoiminnan tuottavuutta.
Konsultointipalvelua muutos- ja ongelmatilanteisiin
Tiesitkö, että voit sovellustemme käyttäjänä tilata konsulttimme avuksesi erilaisissa muutos- ja ongelmatilanteissa? Konsulteillamme on vankka osaaminen tuotteistamme, jota he soveltavat asiakaskohtaisesti konsultointikäynneillä.
Viisi tapaa, miten automaatio helpottaa palkka-asiantuntijan työtä
Miten automaation hyödyntäminen palkkaprosessissa helpottaa palkka-asiantuntijan työtä? Ainakin viidellä konkreettisella tavalla!
6 vinkkiä onnistuneeseen palkkapalveluiden hankintaan
Oletko harkitsemassa palkkahallinnon ulkoistamista? Kokosimme asiantuntijoidemme vuosien aikana kerättyjä oppeja yhteen ja tiivistimme ne kuuden vinkin oppaaksi. Opas auttaa sinua valmistautumaan onnistuneeseen ulkoistusprosessiin.
Miltä palkka-asiantuntijan työ näyttää vuonna 2025?
Palkanlaskenta kehittyy nyt päätähuimaavaa vauhtia ympäröivän maailman mukana. Ala ei ole kokenut suuria mullistuksia lähes kolmeen vuosikymmeneen, mutta pian automatisoidut prosessit uudistavat työnkulun täysin. Mikä tekee muutoksen mahdolliseksi tässä ajassa ja paikassa? Ja miltä muutos näyttää palkka-asiantuntijan näkökulmasta?
Kansainväliset tilanteet palkanlaskennassa
”Hei, voisinko lähteä ensi vuodeksi etätöihin vaikka Espanjan aurinkoon, sama kai se on mistä etätöitä teen?” Näitä kysymyksiä moni työnantaja saattaa kohdata erityisesti tietotyössä, sillä työstä on tullut entistä liikkuvampaa. Ja helpoltahan tämä kuulostaakin, joten miksei näin voisi toimia?