Henkilöstöhallinto

Z-sukupolvi ja boomerit arvostavat eri asioita työssä

Oletko kuullut sukupolvista, joihin liitetään kirjainliite, kuten Z? Sukupolvien väliset erot arvostuksissa tuovat työelämään oman haasteensa. Esimiestehtävissä toimivan on hyvä tiedostaa nämä erot ja ottaa ne huomioon tiimin rakentamisessa sekä henkilöstön kehittämisessä.

Lue lisää

Henkilöstöhallinto

Näin tuet tiimiä poikkeuksellisina aikoina

Olemme eläneet erilaisia poikkeusaikoja jo yli parin vuoden ajan. Poikkeuksellisissa olosuhteissa esimiesten on äärimmäisen tärkeää tukea tiimiläistensä jaksamista. Listasimme viisi konkreettista askelta, joiden avulla esimies voi nyt tukea tiimiään.

Lue lisää

Henkilöstöhallinto / Oppaat ja whitepaperit

Kymmenen keskeistä HR-haastetta vuodelle 2022 (ja miten selätät ne)

Tässä oppaassa asiantuntijamme tarkastelevat lähemmin kymmentä keskeistä henkilöstöhallinnon haastetta ja tarjoavat ideoita niiden muuttamiseksi mahdollisuuksiksi.

Lue lisää

Henkilöstöhallinto

Kysely: Lähes 40 % suomalaisista toimihenkilöistä hoitelee sähköposteja ja puheluja vapaa-aikana

Tutkimuksemme mukaan neljä kymmenestä suomalaisesta toimihenkilöstä hoitaa sähköposteja ja puheluja toisinaan vapaa-aikana, eli iltaisin ja viikonloppuisin. Osuus on lähes sama muissa tutkituissa Euroopan maissa.

Lue lisää

Henkilöstöhallinto

Nämä neljä HR-prosessia on syytä automatisoida viimeistään vuonna 2022

Tässä artikkelissa käymme läpi olennaisia HR-prosesseja, joissa moderneista HR-järjestelmistä on erityisesti hyötyä. Jokaisen organisaation kannattaa harkita näiden prosessien automatisointia.

Lue lisää

Henkilöstöhallinto

Kiihtyvä digitalisaatio muuttaa työtä

Jos pitäisi määritellä lähitulevaisuuden HR-työn merkittävimmät muutosvoimat, vastauksena olisivat digitalisten trendien vaikutus, työntekijäkokemus ja data-analytiikka. HR on digitalisaation ansiosta suuren murroksen äärellä.

Lue lisää

Henkilöstöhallinto / Oppaat ja whitepaperit

Kohti ihmisläheistä digitaalista HR-järjestelmää

Käsittelemme oppaassamme hallinnon tehokkuutta, digimurrosta ja työntekijäkokemusta. Nämä kolme HR:n osa-aluetta liittyvät vahvasti toisiinsa ja muodostavat HR-strategian kulmakivet, joita kaikkia tarvitaan vankan HR-ekosysteemin luomiseen.

Lue lisää

Digitalisaatio / Henkilöstöhallinto

Kysely: Käyttäjä on HR:n digihankkeissa yhä sivustakatsoja

Euroopan laajuinen HR-tutkimus osoittaa, että eurooppalaisilla yrityksillä on vaikeuksia henkilöstöhallinnon digitalisoimisessa. Työntekijäkokemus jää digihankkeissa usein sivuseikaksi.

Lue lisää

Henkilöstöhallinto

HR-työssä on eroja eri Euroopan maiden välillä

”The Future of Work and People 2021″ -tutkimuksessa kartoitettiin HR-alan ammattilaisten näkemyksiä tulevaisuuden HR:n painopistealueista. Tutkimuksessa nousi esiin useita mielenkiintoisia eroja Pohjoismaiden ja muiden Euroopan maiden välillä.

Lue lisää

Digitalisaatio / Henkilöstöhallinto / Webinaaritallenteet

Henkilöstöanalytiikka voi auttaa organisaatiota menestymään

Henkilöstöanalytiikan hyödyntäminen tarjoaa organisaatiolle lukemattomia mahdollisuuksia sekä HR-tehtävien että johtamisen näkökulmasta, korostaa SD Worxin Senior Researcher Jan Laurijssen. Ala on kuitenkin vielä lapsenkengissään.

Lue lisää

Henkilöstöhallinto / News

Tutkimus: Yritysten sisäinen liikkuvuus lapsenkengissä Pohjoismaissa muuhun Eurooppaan verrattuna – voisi ratkaista työvoimapulan

Pohjoismaissa täytetään vapaita työtehtäviä huomattavasti harvemmin organisaation sisältä kuin Keski-Euroopassa, paljastaa tuore, Euroopan laajuinen tutkimus. Nykyistä laajempi panostus henkilöstön perehdytykseen ja sisäiseen liikkuvuuteen voisi olla ratkaisu työvoimapulaan Pohjolassa.

Lue lisää

Henkilöstöhallinto

Näin voit edistää osaamisen kehittämistä

Osaamisen kehittäminen on tärkeää sekä työntekijöiden viihtymisen että organisaation kehittymisen kannalta. Tuntuuko osaamisen kehittäminen raskassoutuiselta ja vaikealta? Ota avuksi digitaalisia apuvälineitä.

Lue lisää