Ei pelkkää palkanlaskentaa

Palkka- ja henkilöstöhallinnon järjestelmäkokonaisuutemme tarjoaa organisaatioille kokonaisvaltaisen palkanlaskennan ratkaisun, joka kattaa kaikki palkanlaskentaprosessin vaiheet palkka-aineiston keruusta palkkatapahtumien käsittelyyn ja maksatukseen, viranomaisraportointiin ja sähköiseen arkistointiin asti. 

Miksi SD Worxin palkkahallinnon kokonaisratkaisu?

 • Helppokäyttöinen järjestelmä
 • Modernisti mobiilissa
 • Jatkuva kehittäminen
 • Sähköinen arkistointi

Standardoiduilla, tarkasti määritellyillä ja automatisoiduilla prosesseilla saat enemmän joustavuutta, työnteko tehostuu ja voit keskittyä laadukkaaseen työhön rutiinityön sijaan.

Virheetöntä ja oikea-aikaista palkanlaskentaa

Virheettömästi ja oikea-aikaisesti toteutettu palkanlaskenta kuuluu organisaatioiden tärkeimpiin toimintoihin ja on yksi merkittävimmistä työntekijäkokemukseen vaikuttavista tekijöistä. Prosessit palkanlaskennan ja -maksun takana ovat monivaiheisia sekä monimutkaisia ja erilaisten palkkalajien, säädösten, työehtosopimusten ja paikallisten sopimusten tunteminen, ymmärtäminen ja tulkitseminen edellyttävät palkka-asiantuntijoilta monipuolista osaamista.

Palkan oikeellisuuden kannalta on tärkeää kiinnittää huomiota siihen, millaista tietoa palkka-asiantuntijat saavat ja millä tavoin se toimitetaan. Vielä merkittävämpää on se, millä aikataululla tietoa toimitetaan. Palkka-asiantuntijat työskentelevät jatkuvasti tiukkojen aikataulujen puitteissa. Tänä päivänä muutos on arkipäivää, mikä asettaa haasteita myös HR:lle ja erityisesti palkkahallinnolle. Työntekijän palkkaan vaikuttavien tekijöiden muutokset – kuten työaika- ja vuosilomalaki, tulorekisteri ja GDPR – myös haastavat palkkahallinnon prosesseja jatkuvasti.

Meille SD Worxissa on tärkeää, että palkanlaskentaprosessi sujuu mahdollisimman mutkattomasti ja virheettömästi. SD Worx W on ensimmäinen suomalainen palkanlaskentajärjestelmä, jonka kehittämistä ohjaa palkka-asiantuntijan käyttökokemus ja kokonaispalkkaprosessin hallinta.

SD Worxin kokonaispalkkaprosessi:

Automaatio avuksi palkka-asiantuntijan työhön

Automaatio on seuraava askel kohti sujuvampaa palkkaprosessia. Aina ei tule miettineeksi sitä kuinka paljon erilaisia tehtäviä palkka-asiantuntijan tulee tehdä ennen kuin palkka on tilillä. Palkka-asiantuntijat voivat joutua tekemään paljonkin manuaalisia tehtäviä ennen itse palkanlaskentaa. Kokosimme viisi konkreettista tapaa, miten automaation hyödyntäminen palkkaprosessissa helpottaa palkka-asiantuntijan työtä:

 • Prosessista tulee suoraviivaisempi
 • Automaatio vähentää aikaa vievää manuaalista työtä 
 • Aikaa vapautuu asiantuntijuuden todelliselle hyödyntämiselle
 • Palkka-asiantuntijan ei tarvitse liikkua järjestelmäviidakossa 
 • Tiedonkulku paranee

Lue blogimme aiheesta

SD Worx W -palkkajärjestelmän keskeiset toiminnot:

Helppokäyttöinen järjestelmä

 • Sähköinen viranomaisraportointi
 • Verokortit sähköisesti
 • GDPR:n mukaiset poistot
 • Ennalta määritettyjä perustietoja
 • Standardiraporttien lisäksi monipuolinen oma raportointi
 • Palkkojen kustannusjako kirjanpitoa varten

Modernisti mobiilissa

 • Palkkalaskelmat
 • Lomasaldot
 • Verokorttimuutokset
 • Sairauslomatodistusten lähettäminen

Jatkuva kehittäminen

 • Ei pelkkää palkanlaskentaa; kehitämme jatkuvasti palkkoihin liittyvää kokonaisprosessia.
 • Automaatiolla vähennetään merkittävästi manuaalisen työn aiheuttamaa kuormitusta.
 • Yhdessä muiden tuotteiden kanssa voimme tarjota pitkälle automatisoidun palkanlaskentaprosessin.

Sähköinen arkistointi

 • Lakisääteisten dokumenttien arkistointi.

Kokoa täydellinen palkkahallinnon kokonaispalkkaprosessi lisäpalvelujemme avulla:

SD Worx Vira tarjoaa vaivattoman tavan välittää ilmoitukset tulorekisteriin, verohallintoon sekä ammattiliitoille. Ratkaisumme on mutkattomasti automatisoitavissa. Erityisen vaivatonta automatisointi on SD Worxin asiakkaille, joilla on käytössä SD Worx W -pilvipalvelu.

Lue lisää

SD Worx Verkkopalkka on helppo tapa tarjota palkansaajalle palkkalaskelmia sähköisessä muodossa. Sähköiset palkkalaskelmat ovat palkansaajan katseltavissa seitsemän vuoden ajan. SD Worx Verkkopalkka tuotetaan yhteistyössä palkkaohjelmiston, pankin ja verkkopalkkaoperaattorin kanssa.

Lue lisää

SD Worx eLiksa on SD Worx Verkkopalkan lisäominaisuus, jolla paperiset palkkalaskelmat korvataan sähköisillä. Palkansaajan ei tarvitse enää kirjautua verkkopankkiinsa, vaan palkkalaskelma ja esimerkiksi lomakertymät ovat kätevästi näkyvillä älypuhelimesta tai tabletilta.

Lue lisää

SD Worx Keep toimii SD Worxin palkkajärjestelmästä arkistoitavien palkkalaskelmien ja muiden lakisääteisten dokumenttien arkistona.

Ulkoistuspalvelut

Ulkoistamalla palkanlaskennan ja HR:n rutiineja
SD Worxille vapautat aikaa ja energiaa yrityksesi liiketoiminnan tarpeisiin. Keskity ydinliiketoimintaan ja ulkoista koko prosessi — tai vain sen osa.

Lue lisää

Monipuolinen HR-kokonaisuus

SD Worx W -palkkajärjestelmään on yhdistettävissä tarpeen mukaan erilaisia toimintoja ja prosesseja tukevia moduuleja SD Worxin monipuolisesta
HR-kokonaisuudesta.

Lue lisää

Konsultointipalvelua muutos- ja ongelmatilanteisiin

Sovellustemme käyttäjänä voit tilata konsulttimme avuksesi erilaisissa muutos- ja ongelmatilanteissa. Konsulteillamme on vankka tuoteosaaminen, jota he soveltavat asiakaskohtaisesti konsultointikäynneillä.

SD Worx W:n käyttäjille on olemassa kaksi valmista konsultointipakettia:

 1. Tehoa Tulorekisteriin
 2. Poissaolojen ilmoittaminen Tulorekisteriin

Tutustu konsultointipalveluumme

Kansainvälistä palkanlaskentaa

Kansainvälisillä yrityksillä on palkanlaskennassa usein edessään suuri haaste: eri maiden palkanlaskennan tarjoajat sekä prosessit vaativat paljon työtä globaalin palkanlaskennan yhdenmukaistamiseksi ja raportoinnin konsolidoimiseksi. Vältä nämä haasteet työskentelemällä yhden palveluntarjoajan kanssa, joka voi toimittaa globaaleja palkkaratkaisuja yli 150 maassa. Tuemme kansainvälisiä organisaatioita tarjoamalla monikansallisen palkanlaskentajärjestelmän, saumattoman integraation operatiiviseen HR:ään sekä työaika- ja poissaoloraportointiin, globaalin raportointimahdollisuuden sekä palkanlaskennan ulkoistamispalveluita joustavasti paketoituna – kaikki yhdessä hallintajärjestelmässä.

 • Ulkoista monitahoinen palkanlaskenta paikallisille asiantuntijoillemme
 • Valitse keskitetty palkanlaskentatiimi, paikallinen yhteyshenkilö kussakin maassa – tai näiden yhdistelmä, joka sopii erityistarpeisiisi.
 • Raportoi operatiivista HR-dataa ja palkkakustannuksia nopeammin ilman manuaalista työtä ja nopeuta liiketoimintapäätösten tekemistä.
 • Ota käyttöösi SD Worxin globaali Core HR ja hanki itsellesi täydellinen kokonaisratkaisu – tai liitä se helposti omaan HRIS-järjestelmääsi.
 • Yksi sopimus, joka kattaa hallinnan, palvelut ja työkalut – kaikkiin maihin.

Lue lisää kansainvälisestä palkanlaskennastamme (in English)

Saumaton integraatio SD Worx HR -järjestelmään

Lisämoduulit SD Worx W -palkkajärjestelmään

SD Worx W -palkkajärjestelmä on integroitu saumattomasti SD Worx HR -moduuleihin mm. kulu- ja matkalaskut, työaikarekisteröinti, raportointi, osaaminen ja rekrytointi. Kokoa tarvitsemasi moduulit ja räätälöi yrityksellesi sopiva palkkajärjestelmä.

Kiinnostuitko? Laita meille viestiä, niin keskustellaan lisää!