SD WORX BPO

Ulkoistuspalvelut

Ulkoistamalla palkka- ja henkilöstöhallinnon palvelut asiantuntevalle kumppanille säästetään aikaa siihen työhön, joka organisaatiolle on hyödyllisintä ja henkilökunta voi keskittyä omaan erityisosaamiseensa.

Ulkoistettu palkkahallinto

Palkanlaskenta on ydinosaamistamme. Tarjoamme kokonaisvaltaista palkkapalvelua, joka kattaa kaikki palkanlaskentaprosessin vaiheet aina palkkatapahtumien käsittelystä maksatukseen, raportointiin ja sähköiseen arkistointiin.

Ulkoistettu henkilöstöhallinto

Monipuoliset ja osaavat henkilöstöhallinnon palvelut varmistavat tehokkaat ja aikaa säästävät HR-prosessit. Ulkoistamalla HR-palvelut asiantuntevalle kumppanille säästetään aikaa siihen työhön, joka organisaatiolle on hyödyllisintä.

Ulkoistamalla palkka- tai henkilöstöhallinnon palvelut SD Worxille saat seuraavia etuja:

Huippuasiantuntijat käytössäsi

Tiimimme koostuvat alan parhaat käytännöt tuntevista palkka- ja henkilöstöhallinnon huippuasiantuntijoista, joilla on vankka kokemus palkanlaskennasta ja HR-tehtävistä.

Asiantunteva tuki

Asiantuntevaa tukea saatavilla työntekijöille, esimiehille sekä palkka- ja HR-asiantuntijoille.

Ajantasaiset kehittyvät järjestelmät ja monipuolinen raportointi

Huolehdimme järjestelmien toiminnasta, päivityksistä ja tietoturvasta sekä järjestelmien muutoksista, joihin uudet tai päivitetyt lait ja säädökset vaikuttavat.

Uusinta teknologiaa ja jatkuvaa kehitystä

Panostamme uusimpaan teknologiaan ja tuotekehityksemme huolehtii, että ohjelmistomme kehittyvät jatkuvasti asiakkaiden tarpeiden ja markkinoiden mukaan.

 

Taattu palvelutaso ja laadunseuranta

HR- ja palkkatiimimme huolehtivat, että ohjelmistoillamme tuotettavat HR- ja palkkahallinnon prosessit ovat tehokkaat ja tuottavat parasta laatua sujuvasti ja luotettavasti. Palvelumme tuotetaan turvallisesti kotimaiselta sertifioidulta pilvipalvelualustalta.

Luotettava ja vakaa kumppani

Ulkoistuspalvelussa vuorovaikutus asiakkaan kanssa on meillä aina keskiössä. Palvelumme on helppo ja nopea mukauttaa liiketoimintasi tarpeisiisi ja sen sisältö sovitaan selkeästi palvelukuvauksessa. Yhdessä luomme juuri sinulle sopivan ratkaisun.

Telia on yksi tyytyväisiä asiakkaitamme

Yhteistyömme on lähtenyt todella hyvin käyntiin ja koko muutos tapahtui todella sujuvasti. Olemme olleet todella tyytyväisiä operatiiviseen toimintaan sekä toiminnan seurantaan. Yhteistyön joustavuus ja erittäin sujuva mukauttaminen on todella helpottanut palkkahallintoamme.

Mari Hedenstam, Head of People Master Data Service, Telia

Tutustu myös muihin tyytyväisiin ulkoistuspalveluiden asiakkaisiimme!

Palkanlaskenta on ydinosaamistamme

Laadukas palkanlaskenta edellyttää vahvaa ymmärrystä eri toimialoista: lainsäädännöistä, työehtosopimuksista ja niiden vaikutuksista palkanlaskentaan. Palvelumallimme perustuu yli 50 vuoden kokemuksesta syntyneeseen vahvaan osaamiseen ja ymmärrykseen, toimiviin ja tehokkaisiin prosesseihin, moderneihin järjestelmiin sekä ensiluokkaiseen asiakaspalveluun.

Palkkapalvelumme laadunvarmistus ja jatkuva kehittäminen

Palkanlaskentamme laadunvalvonnan keskiössä on ISAE3402-laatustandardi, joka varmistaa, että kaikki palkkaprosessin vaiheet suoritetaan luotettavasti ja yhteneväisesti asiakkuudesta, työntekijästä tai toimipisteestä riippumatta. Laatustandardin myötä tuotamme tasalaatuista sekä luotettavaa palvelua jokaiselle asiakkaallemme. Huomioimme luonnollisesti myös asiakaskohtaiset erityispiirteet. ISAE-standardia tukee osaltaan oma laadunhallintajärjestelmämme, joka tuottaa yksityiskohtaisen ja asiakaskohtaisen raportoinnin kuukausittain.

Robotiikan ja automaation hyödyntäminen laadunvarmistuksessa

Varmistamme palkkapalvelumme tehokkuuden ja ensiluokkaisen laadun älykkään automaation avulla. Hyödynnämme ohjelmistorobotiikkaa ja automaatiota muun muassa palkkojen tarkastamisessa sekä palkkatietojen tarkistusprosesseissa. Automaation myötä takaamme palkanmaksun oikeellisuuden ja laadun poistamalla mahdollisuudet inhimillisille virheille.

Tietoturva

Tietoturva on meillä asia, josta emme tingi. Saamme takaamastamme tietoturvasta jatkuvaa kiitosta. Satojen asiakkaidemme palkat lasketaan yksityisessä pilvessä, joka on täysin omassa kontrollissamme. Pilvipalveluidemme käyttö vähentää asiakkailtamme myös GDPR-säädöksiin liittyvää taakkaa, sillä me huolehdimme sensitiivisen tiedon asianmukaisesta säilyttämisestä ja käsittelystä. Tietoturva on meille paitsi ehdoton prioriteetti myös jatkuvan kehityksen kohde. Sen osoittaa myös pilvipalveluillemme myönnetty ISO 27001-sertifikaatti, joka kertoo tietoturvan hallintajärjestelmän kyvykkyydestä, valmiuksista ja riskienhallintakyvystä.

Palkkahallinnon ulkoistuspalvelumme kattaa:

Palkanmaksu
 • Palkkojen laskenta ja maksaminen
 • Lopputilien laskenta
 • Palkkatodistusten laadinta
 • Yleiskorotusten laskeminen
 • KTA-laskenta
 • Ulosottotilitykset ja maksukieltolomakkeiden käsittely
 • Verokorttien käsittely

Raportointi ja muut palvelut
 • Palkkatietoilmoitus tulorekisteriin
 • Kirjanpitotositteet
 • Lomapalkkavaraus
 • Palkkalaskelmien ja palkkatodistusten lähetys
 • Tapaturmailmoitukset
 • Ulosottotilitykset
 • Ay-maksut, tilitykset ja selvitykset
 • Sairauskassamaksut
 • Työnantajan erillisilmoitus
 • Työnantajasuoritusten maksaminen
 • EK:n ja tilastokeskuksen tilastojen laatiminen
 • Henkilötietojen seuranta ja poisto (GDPR)
 • Verkkopalkkalaskelmat
 • Pekkasvaraukset
Poissaolo- ja lomatietojen käsittely
 • Poissaolo- ja lomatietojen käsittely
 • Poissaolojen palkallisuuden tarkistaminen
 • Kelan sairauspäivärahahakemukset
 • Äitiys- ja isyys- ja vanhempainvapaailmoituksista Y17-lomakkeiden teko Kelaan
 • Vuosilomien kustannuskorvaushakemukset
 • Työtapaturmailmoitusten tekeminen
 • Palvelusvuosi- ja merkkipäivävapaiden käsittely
 • Vuosilomalaskenta: loma-ajan palkan, loma-ajan lisien ja lomarahojen maksu
Neuvontapalvelu

SD Worxin palkka- ja/tai matkustuksenhallinnan neuvontapalvelu ohjaa rutiinikysymykset suoraan SD Worxille. Ulkoistuspalveluasiakkaana voit hyödyntää neuvontapalvelun osana SD Worxin ulkoistuspalvelutarjontaa – tehokas käyttöönotto takaa, että neuvontapalvelu on koko henkilöstösi käytössä ilman odottelua!

Lue lisää neuvontapalvelustamme

Ulkoistetun palkkahallinnon lisäpalvelut:

eLiksa-mobiilisovellus
 • Palkkalaskelmasovellus
 • Lomapäivänäkymä
 • Verokortin toimitus

Lue lisää eLiksasta

Erilliset raportit ja hakemukset
 • Erillisraporttien laatiminen ja ajaminen
 • Perhevapaakorvausten hakeminen
SD Worx Keep
 • Lakisääteisten raporttien arkistointi

Lataa maksuton opas

6 vinkkiä onnistuneeseen palkkapalveluiden hankintaan

Oletko harkitsemassa palkkahallinnon ulkoistamista?
Kokosimme asiantuntijoidemme vuosien aikana kerättyjä oppeja yhteen ja tiivistimme ne kuuden vinkin oppaaksi. Opas auttaa sinua valmistautumaan onnistuneeseen ulkoistusprosessiin.

Asiantunteva ja luotettava ulkoistuskumppanisi HR-palveluille

Monipuoliset ja osaavat henkilöstöhallinnon palvelut varmistavat tehokkaat ja aikaa säästävät HR-prosessit. Ulkoistamalla HR-palvelut asiantuntevalle kumppanille säästetään aikaa siihen työhön, joka organisaatiolle on hyödyllisintä. Toiminta tehostuu ja henkilökunta voi keskittyä omaan erityisosaamiseensa. Kun HR-toiminta ulkoistetaan luotettavalle kumppanille, yhteistyöstä on hyötyä myös odottamattomissa tilanteissa, liittyi se sitten vaikka HR-järjestelmiin tai HR-prosessien kehitystarpeisiin.

SD Worx tarjoaa korkealaatuisia palveluita operatiivisiin HR-tehtäviin. Kokeneet asiantuntijamme varmistavat, että organisaatiosi henkilöstöasiat hoidetaan luotettavasti ja ammattitaidolla. SD Worxin HR-palvelut on suunniteltu tukemaan organisaatioita erilaisissa tilanteissa ja kaikenkokoisissa projekteissa. Asiakkaitamme palvelee oma nimetty ja asioihin perehtynyt henkilöstöasiantuntija. Toimintamalli voidaan tarvittaessa räätälöidä tarpeidesi mukaisesti — voit ulkoistaa myös vain osan HR-tehtävistäsi. Yhteistyö kanssamme on helppoa ja sujuvaa, ja asiantuntijamme voivat työskennellä tarvittaessa myös asiakkaan tiloissa.

Henkilöstöhallinnon ulkoistuspalvelumme kattaa:

Työsuhteen elinkaaren hallinta

Henkilöstövaihtuvuuteen liittyvät hallinnolliset tehtävät (esim. turvallisuusselvitykset ja luottotietojen tarkastukset), sopimukset, työsuhteen aikaiset tapahtumapäivitykset sekä lähtevien työntekijöiden hallinnointi, työtodistuspohjat.

HR-konsultointi ja prosessikehitys

HR-prosessien läpikäynti ja analysointi. Kartoitamme työsuhteen elinkaareen liittyvät HR-prosessit, analysoimme ja teemme ehdotuksen kehittämiskohteista. HR-prosessien lisäksi läpikäynti voi kattaa myös palkkaprosessin läpikäynnin ja auditoinnin.

Palkkahallintoa tukevat tehtävät

Palkanlaskennan yhteyshenkilön tehtävät, työaikatapahtumien neuvonta henkilöstölle, bonusten ja provisioiden laskenta/käsittely, poissaoloraportointi, luontaisetukäsittely, vuosilomahallinnointi, HR-vuosikellon rakentaminen.

Pääkäyttäjätehtävät

Pääkäyttäjätehtävät esimerkiksi seuraavissa järjestelmissä: SD Worx HR, SAP HR, Workday, SuccessFactors, Norlic Ontime. Pääkäyttäjätehtävät kuten liittymien läpimenon seuranta, tietokenttien perustaminen, organisaatiotietojen tai henkilöiden massapäivitykset.

HR-järjestelmän asiantuntijatehtävät

Konsultointi ja tuki HR-järjestelmien muutos- ja käyttöönottoprojekteissa (esimerkiksi määrittely ja testaus). Järjestelmäosaamista meillä on mm. seuraavista järjestelmistä: SAP HR, Workday, SuccessFactors, Norlic Ontime sekä palkkajärjestelmistä Personec W ja Personec F.

Muut operatiiviset HR-tehtävät

Esimerkiksi toistuva raportointi sekä palkka- että HR-järjestelmästä, mukaan lukien sairauspoissaoloraportointi, toistuva tilastointi erikseen määritellyistä seurantakohteista. Tehtävät määritellään asiakaskohtaisesti.

HR Help Desk

Ulkoistuspalveluasiakkaana voit hyödyntää HR Help Desk -palvelun osana SD Worxin ulkoistuspalvelutarjontaa ja ohjata rutiinikysymykset suoraan meille. Tehokas käyttöönotto takaa, että HR Help Desk on koko henkilöstösi käytössä ilman odottelua!

Kansainvälistä palkanlaskentaa

Kansainvälisillä yrityksillä on palkanlaskennassa usein edessään suuri haaste: eri maiden palkanlaskennan tarjoajat sekä prosessit vaativat paljon työtä globaalin palkanlaskennan yhdenmukaistamiseksi ja raportoinnin konsolidoimiseksi. Vältä nämä haasteet työskentelemällä yhden palveluntarjoajan kanssa, joka voi toimittaa globaaleja palkkaratkaisuja yli 150 maassa. Tuemme kansainvälisiä organisaatioita tarjoamalla monikansallisen palkanlaskentajärjestelmän, saumattoman integraation operatiiviseen HR:ään sekä työaika- ja poissaoloraportointiin, globaalin raportointimahdollisuuden sekä palkanlaskennan ulkoistamispalveluita joustavasti paketoituna – kaikki yhdessä hallintajärjestelmässä.

 • Ulkoista monitahoinen palkanlaskenta paikallisille asiantuntijoillemme
 • Valitse keskitetty palkanlaskentatiimi, paikallinen yhteyshenkilö kussakin maassa – tai näiden yhdistelmä, joka sopii erityistarpeisiisi.
 • Raportoi operatiivista HR-dataa ja palkkakustannuksia nopeammin ilman manuaalista työtä ja nopeuta liiketoimintapäätösten tekemistä.
 • Ota käyttöösi SD Worxin globaali Core HR ja hanki itsellesi täydellinen kokonaisratkaisu – tai liitä se helposti omaan HRIS-järjestelmääsi.
 • Yksi sopimus, joka kattaa hallinnan, palvelut ja työkalut – kaikkiin maihin.

Lue lisää SD Worxin kansainvälisestä palkanlaskennasta (englanniksi)

Haluatko kuulla lisää ulkoistuspalveluistamme?