Heikki työskentelee Aditrolla automaatiotiimissä ohjelmistorobotiikan parissa ja vastaa tehtävässään palkanlaskennan automaatioprosessien kehittämisestä, ylläpidosta ja optimoinnista. Työn tavoitteena on tehostaa ja helpottaa palkanlaskijan arkea automatisoimalla usein toistuvia ja työläitä rutiineja.

Heikin ura Aditrolla alkoi keväällä 2018 työharjoittelun myötä. Heikki suoritti tuolloin tradenomiopintojaan Kajaanin ammattikorkeakoulussa ja tuli työharjoitteluun Aditron palkkaulkoistustiimiin. Viiden kuukauden harjoittelujakson jälkeen Heikille tarjoutui mahdollisuus jäädä Aditrolle kokoaikaiseksi palkka-asiantuntijaksi. Tässä tehtävässä Heikki ehti olla kuuden kuukauden ajan, kunnes Aditrolla avautui uusi mahdollisuus automaatiotiimissä.

Palkka-asiantuntijan työ on toisinaan varsin kuormittavaa mm. tiukkojen aikataulujen vuoksi. Niin teknologian kuin automaationkin avulla voidaan kuitenkin helpottaa ja tehostaa palkanlaskentaa, parantaen sen laatua. Aditron tuotekehityksessä toimii oma automaatiopalveluiden kehittämiseen keskittyvä tiimi. Kun kyseisessä tiimissä avautui paikka, ei Heikki epäröinyt hetkeäkään – ja on sillä tiellä edelleen.

Heikin pääaineena liiketalouden koulutusohjelmassa oli taloushallinto, joten harjoittelujakso palkanlaskijana oli varsin luonteva valinta. Heikkiä on kuitenkin aina kiinnostunut myös teknologiat ja tietojenkäsittely. Nykyinen tehtävä vastaa siis erinomaisesti molempiin kiinnostuksen alueisiin.

Kokemus palkanlaskennan tehtävistä tuo perspektiiviä ja tukea erinomaisesti nykyiseen tehtävään. Kun ymmärtää ja tuntee palkanlaskennan toisinaan monimutkaisetkin prosessit, on siitä varsin paljon apua prosessien tehostamisen suunnittelussa. Heikillä on omakohtaista konkreettista kokemusta usein toistuvista manuaalisista tehtävistä, joita palkka-asiantuntijan arkeen kuuluu. Ymmärrys näistä tehtävistä on suuri apu prosessien määrittelyssä ja takaa myös sen, että ratkaisu tukee aidosti tarvetta.

Parasta työtehtävässä on tekemisen kehittäminen. Uusia tarpeita, ideoita ja toiveita tulee jatkuvasti ja näiden ratkaiseminen tekee työstä monipuolista ja mielenkiintoista. Aina on uusi pähkinä ratkaistavana! Parasta Heikin mielestä hänen työssään on nimenomaan ongelmanratkaisu ja oivaltaminen, se, kuinka minkäkin tarpeen onnistuu ratkaisemaan. Työssä vaaditaan luovuutta ja ideointikykyä. Parasta on se, ettei ole yhtä oikeaa tapaa tai vastausta, vaan useita, joista valitaan parhaiten tarvetta vastaava ratkaisu.

Työ palkka-asiantuntijana kehitti paineensietokykyä sekä kykyä toimia tehokkaasti kun aikataulut ovat tiukat. Uusi rooli on tuonut jo paljon uutta osaamista ja kehittymismahdollisuudet ovat kattavat. Teknologian kehitys on jatkuvaa, ja sen osalta tuskin tulee koskaan valmista. Palkka- ja henkilöstöhallinnon pelikenttä muuttuu ja kehittyy kiivaalla vauhdilla. Lähitulevaisuudessa Heikin työnkuvaan tulee kuulumaan muun muassa koneoppimisen ja tekoälyn hyödyntäminen. Ei siis mitään pieniä kokonaisuuksia!

Parasta Aditrolla on Heikin mielestä hyvä työilmapiiri. Oma tiimi on hyvä ja tiivis yksikkö, jossa kaikki tulevat hyvin toimeen. Työtehtäviä jaetaan tasaisesti ja reilusti, asioita tehdään yhdessä ja ongelmiin saa aina apua: tekemisessä on sitä kuuluisaa hyvää meininkiä.

”Työllistyminen pienimmillä seuduilla on toisinaan haastavaa, joten oma polkuni työelämään on ollut varsin onnekas. Ja vielä kun työssä yhdistyvät mukavan ja kannustavan tiimin ja tunnelman lisäksi omat suurimmat kiinnostuksen alueet, voiko parempaa toivoa!”

Heikki Mitrunen
Digital Development Specialist