Sonja

Sonjan ura Aditrolla alkoi vuonna 2013 hiukan epätavallisesti liiketoimintasiirron myötä, kun Sonjan silloinen työnantaja ulkoisti osan HR-toiminnoistaan Aditrolle.

Sonjan työtehtäviin kuului tuolloin mm. työsuhdeneuvonta. Hän avusti tehtävässään organisaation esimiehiä erilaisiin lakeihin, työehtosopimuksiin sekä paikallisiin käytäntöihin liittyvissä tulkinnoissa ja kysymyksissä. Myöhemmin Sonja keskittyi erilaisten HR-järjestelmien pääkäyttäjätehtäviin sekä palkitsemisen prosesseihin.

Aditrolla pyritään jatkuvasti kehittämään ja parantamaan toimintatapoja ja -malleja Lean-johtamisfilosofian mukaisesti. Vuonna 2015 Aditrolla käynnistyi sisäinen hanke, jonka tavoitteena oli kartoittaa olemassa olevia palkkapalvelun toimintamalleja, ja kehittää niitä Lean-periaatteiden mukaisesti eteenpäin. Sonja innostui hankkeesta ja pääsi silloisen Lean-asiantuntijan työpariksi mukaan projektiin. Projektilla pyrittiin karsimaan hukka-aikaa ja löytämään uusia tapoja tehokkaampaan ja laadukkaampaan työskentelyyn. Puoli vuotta kestäneen projektin aikana Sonjalle tarjoutui tilaisuus kehittää prosesseja ja oppia uusien toimintamallien jalkauttamista. Kokemus oli Sonjan uran kannalta yksi mielenkiintoisimmista, ja kylvi samalla kiinnostuksen siemenen tekemisen ja toiminnan kehittämiseen.

Projektin jälkeen Sonja palasi entiseen tiimiinsä, ja kypsytteli hetken ajatusta siirtymisestä uusiin tehtäviin. Lean-projektin aikana herännyt kiinnostus yleisesti liiketoiminnan kehittämiseen johti siihen, että Sonja päätti hakeutua jatkokoulutukseen. Opiskelupaikan vahvistuttua Sonja asteli Aditron HR-päällikön juttusille selvittääkseen, löytyisikö talosta paremmin koulutusohjelmaa vastaavaa tehtävää. Ja nopeastihan sellainen löytyi Aditron myyntiorganisaatiosta!

Sonja siirtyi pian koulutuksen alkaessa osaksi myyntiorganisaatiota ottaen vastuun uuteen HR-järjestelmään liittyvistä Pre-Sales-toiminnoista. Opiskelujen aloituksen aikaan alkoi siis myös täysin uuden roolin opettelu. Sonja kiitteleekin työnantajaansa joustavuudesta ja kaikesta saamastaan tuesta. Työnantaja ja esimies todella ymmärsivät tilanteen, antaen tilaa opiskelulle ja uuteen työtehtävään perehtymiselle.

Sonja valmistui MBA:ksi kansainvälisen liiketalouden koulutusohjelmasta keväällä 2019 ja työskentelee nykyisin myyntipäällikkönä mm. Aditron HR-järjestelmiin liittyvissä asiakasprojekteissa. Lisäksi Sonjalla on omasta toiveesta myös omia nimettyjä asiakkuuksia, joista hän vastaa kokonaisuudessaan. Sonja tietää löytäneensä paikkansa ja nauttii myynnillisistä tehtävistä täysin siemauksin! Ja miksipä ei – ympärillä on mahtava joukko taitavia, osaavia ja mukavia asiantuntijoita. Päiviin mahtuu paljon iloa, naurua ja hyvää tunnelmaa. Tiimissä on hyvä henki ja töitä paiskitaan hyvällä fiiliksellä yhdessä toisiaan tukien. Kaikki tekevät töitä kohti samaa tavoitetta, yhdessä.

Parasta Aditrolla on Sonjan mielestä joustavuus, ja se että, työnantaja haluaa aidosti työntekijöidensä kasvavan ja kehittyvän. Sonja on saanut vuosien saatossa monta mahdollisuutta vaikuttaa omaan tekemiseensä ja kokeilla rohkeasti uusia asioista. Työnantaja ja esimies ovat aina olleet tukena ja luoneet turvallisen ympäristön rohkeillekin kokeiluille. Kehitysideoita ja ehdotuksia kannustetaan esittämään rohkeasti ja niitä kuunnellaan. Sonja uskoo, ettei kaikkia kiviä ole vielä kuitenkaan käännetty. Kehittämisen palo kytee edelleen ja opiskeltuaan myyntiä muutaman vuoden ajan, on kiinnostus myynnin prosessien kehittämiseen kasvanut. Ehkä sieltä löytyy Sonjan uran seuraava askel.

”Kuulen usein, että olemme poikkeuksellinen myyntitiimi. Teemme päivittäin yhteistyötä, tuemme ja autamme toisiamme. Vedämme samaa köyttä ja ponnistelemme saman tavoitteen eteen. Tiimissämme on monen monta erilaista persoonaa, ja muodostamme yhdessä mahtavan, iloisen ja eteenpäin pyrkivän kokoonpanon. Meillä jokainen saa olla aidosti oma itsensä ja tehdä hommia omalla tavallaan ja persoonallaan.”

Sonja Nurmi
Sales Executive