Henkilöstöhallinto / Palkkahallinto

Perhevapaauudistus toi monia muutoksia palkanlaskentaan

Elokuun alussa voimaan astunut perhevapaauudistus on kuluvan vuoden merkittävin palkanlaskentaan vaikuttava lakisääteinen muutos. Uudistuksen vuoksi palkka-asiantuntijan on oltava perillä siitä, sovelletaanko uutta vai vanhaa lakia ja kuka on uudistuksen myötä oikeutettu saamaan vanhempainpäivärahaa.

Lue lisää

Palkkahallinto

Palkanlaskennassa tapahtuu – tässä olennaisimmat muutokset

Vielä kuluvana vuonna verotukseen ja palkanlaskentaan vaikuttaa moni merkittävä uudistus. Niistä olennaisimpia ovat perhevapaauudistus, verohallinnon Vero API -palvelu sekä asteittain toteutettava henkilötunnusten uudistaminen.

Lue lisää

Henkilöstöhallinto

Työaikajärjestelmät tuovat avun suunnitteluun ja resurssointiin – tekoälyn hyödyntäminen vaikuttaa myös työhyvinvointiin

Nykyään työntekijä voi hakea itselleen vapaita lyhyelläkin varoajalla, vain muutamalla klikkauksella. Työaikajärjestelmien vahvuuksia ovat esimerkiksi reaaliaikaisuus, joustavuus ja järjestelmien tuomat helpotukset palkanlaskentaan.

Lue lisää

Ulkoistuspalvelut

Palkka-asiantuntijan ammatti ei ole kadonnut – kyse työnkuvan muutoksesta

Palkkapalveluiden ulkoistaminen pelastaa pulasta silloin, kun yrityksen yksi ainoa palkka-asiantuntija vaikkapa sairastuu tai jää lomalle. Sijaisia on toisinaan haastavaa rekrytoida, ja kahden henkilön osaamisen ylläpitäminen yhtä tehtävää varten vaatii enemmän resursseja sekä lisää kustannuksia.

Lue lisää

Henkilöstöhallinto

Kysely: Suomalainen tarvitsee tuplasti enemmän lomaa palautuakseen kuin muut eurooppalaiset

Suomalainen työntekijä tarvitsee huomattavan pitkän loman palautuakseen työn rasituksista eurooppalaisiin kollegoihinsa verrattuna. Lisäksi yhä useampi vastaa toisinaan työpuheluihin tai -sähköposteihin vuosilomansa aikana.

Lue lisää

#lifeatsdworx / Henkilöstöhallinto

SD Worxin työntekijät arvostavat luottamusta ja joustavuutta

SD Worxilla henkilöstön mielipiteitä kysytään ja kuunnellaan, vastuuta saa niin paljon kuin haluaa, ja kehitysehdotukset otetaan hyvin vastaan. Tukea on myös saatavilla, mutta työn saa tehdä rauhassa itsenäisesti.

Lue lisää

Henkilöstöhallinto

Mitkä ovat 10 googlatuinta HR-termiä?

HR-alan ammattilaiset tekevät joka päivä lukemattomia hakuja kiinnostavista ajankohtaisista aiheista ja kiinnostavista ilmiöistä. Mielenkiintoisimmat haut antavat tietoa trendeistä sekä vinkkejä alan kehityksestä. 

Lue lisää

Henkilöstöhallinto / Webinaaritallenteet

Webinaaritallenne: SD Worx Workforce Management – Näin viet päivittäiset hallinnolliset tehtävät nykyaikaan

Tässä webinaarissa kerromme, miten SD Worx Workforce Management -työajanhallintaratkaisumme avulla voit koordinoida henkilöstöresursseja, maksimoida tuottavuutta ja hallita kustannuksia reaaliaikaisesti. Näytämme myös demon ratkaisustamme.

Katso tallenne

Henkilöstöhallinto

Ajan seuranta auttaa säilyttämään terveellisen työn ja vapaa-ajan tasapainon

Dolly Parton oli edellä aikaansa laulaessaan 1980-luvulla ”Working 9 to 5, what a way to make a living” ja peräänkuuluttaessaan joustavampia työaikoja. Nykyään valkokaulustyöntekijöiden tiukat työajat ovat väistyneet ja antaneet tilaa joustavuudelle.

Lue lisää

Henkilöstöhallinto

Kysely: Suomi jälkijunassa rekrytoinnin tasa-arvossa

Monimuotoisuus ei vielä toteudu suomalaisyritysten rekrytoinneissa, paljastaa tuore, eurooppalainen kyselytutkimus. Yli 60 prosenttia eurooppalaisista yrityksistä on sitoutunut edistämään rekrytoinneissaan tasa-arvoa, monimuotoisuutta ja yhdenvertaisuutta. Suomessa sitoutuneiden yritysten määrä on kymmenyksen pienempi.

Lue lisää

Henkilöstöhallinto

Z-sukupolvi ja boomerit arvostavat eri asioita työssä

Oletko kuullut sukupolvista, joihin liitetään kirjainliite, kuten Z? Sukupolvien väliset erot arvostuksissa tuovat työelämään oman haasteensa. Esimiestehtävissä toimivan on hyvä tiedostaa nämä erot ja ottaa ne huomioon tiimin rakentamisessa sekä henkilöstön kehittämisessä.

Lue lisää

Henkilöstöhallinto

Näin tuet tiimiä poikkeuksellisina aikoina

Olemme eläneet erilaisia poikkeusaikoja jo yli parin vuoden ajan. Poikkeuksellisissa olosuhteissa esimiesten on äärimmäisen tärkeää tukea tiimiläistensä jaksamista. Listasimme viisi konkreettista askelta, joiden avulla esimies voi nyt tukea tiimiään.

Lue lisää