Espresso House on monen nuoren ensimmäinen työnantaja

Espresso Housen toiminta oli kehittynyt, ja oli aika uudistaa palkkajärjestelmä. Uuden toimittajan valinnassa oli tärkeää, että toimittajan järjestelmä olisi teknisesti edistynyt. Espresso Housen tavoitteena oli, että palkkajärjestelmään pystyi luomaan nykyaikaisia integraatioita ja automatisoimaan toimintaa niin paljon kuin mahdollista. Iso osa yrityksen 4 500 työntekijästä Ruotsissa on nuoria, ja Espresso House on heille ensimmäinen työpaikka. Moni luo uraa yrityksen sisällä tai jatkaa eteenpäin muiden palvelukseen. Tämä loi haasteita palkkaosastolle ja vei resursseja. 

Nyt kahvilaketjulla on räätälöity aika- ja HR-integraatio, jonka avulla palkkajärjestelmä pystyy lukemaan työntekijätiedot päivittäin. Tämä tarkoittaa, että kun työntekijä vaihtaa tuntipalkasta kuukausipalkkaan, kuukausipalkasta tuntipalkkaan tai vaikka nollasopimukseen, tiedot siirtyvät automaattisesti HR-järjestelmästä palkkajärjestelmään niin, että loppupalkka tulee oikein. Ennen palkkaosasto naputteli sekä loppupalkan että muutokset manuaalisesti, mutta enää näin ei tarvitse toimia.

”Aditro on tekniikan suhteen edelläkävijä, mikä on tärkeää nopeasti kehittyvässä palkkamaailmassa”

– Anna Mårtensson, Head of Payroll

Katso video, jossa Anna Mårtensson Espresso Houselta kertoo palkkajärjestelmän vaihtamisesta ja siitä, miten Aditro hoiti koronakriisin.

Espresso House

Työntekijöitä: 7000 Espresso House Groupissa, joista 4500 Ruotsissa ja 800 Suomessa
Perustettu: 1996
Toimii: Viidessä maassa, n. 460 kahvilaa ja 6000 baristaa.
Visio: Maailman paras kahvinautinto maailman parhaille vieraille.
Aditron palvelut: Aditro Lön & palkkalaskelmat Kivra:n kautta (Aditron tuotteita Ruotsin markkinoilla)

Haluatko kuulla lisää Aditro W-palkanlaskentajärjestelmästä?